Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Kelemen Hunor: „Voi vota NU la referendum”
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 4 Noiembrie 2009

Candidatul UDMR la Preşedinţia României, Kelemen Hunor, a declarat marţi la Satu Mare că referendumul organizat în data de 22 noiembrie nu are nicio legătură cu problemele reale ale oamenilor şi nu are niciun efect juridic.

 

Preşedintele executiv al UDMR afirmă cu tărie că actualul şef al statului a abuzat de putere prin acest referendum şi că cele două întrebări la care alegătorii vor trebui să răspundă sunt false.

 

„Nu aceasta este principala problemă a ţării. Nu Parlamentul a guvernat, iar unele ordonanţe care s-au dat au fost chiar neconstituţionale. UDMR este pentru un parlament bicameral, dar cu atribuţii şi reprezentare diferită. Am dori ca Senatul să devină o Cameră Regională” - a spus Kelemen Hunor.

 

Acesta mai propune un cadru care să asigure păstrarea şi cultivarea identităţii naţionale. „Noi nu cerem altceva decât ca România să-şi respecte promisiunea făcută la începutul secolului trecut. Dacă aceasta se va întâmpla, nu vor mai fi conflicte între majoritate şi minoritate” - a adăugat candidatul UDMR, referindu-se la punctele privind protejarea drepturilor minorităţilor, incluse în actul ce consfinţea Marea Unire de la Alba Iulia.

 

Kelemen Hunor a mai spus că statul român modern trebuie să se bazeze pe administraţiile locale şi pe regiunile istorice. Avându-i alături pe primarul Iuliu Ilyes şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, candidatul UDMR crede că, prin descentralizare, administraţiile locale nu vor mai fi „cerşetorii Bucureştiului” şi nu vor mai merge cu mâna întinsă la centru.

 

Kelemen Hunor susţine micşorarea taxelor şi impozitelor locale, a impozitului pe venitul global, scăderea TVA-ului şi anularea impozitului forfetar. „Guvernul a greşit când a decis majorarea taxelor locale, mai ales acum, în plină criză”, afirmă liderul UDMR, care a ţinut să precizeze că formaţiunea pe care o reprezintă nu va susţine Guvernul Croitoru, mergând pe mâna primarului de Sibiu, Klaus Johannis.

Tags: kelemen hunor  declaratii  campanie  
1550 vizite
Distribuie pe